Fed begint aan tweedaagse beleidsvergadering.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen dinsdag rond het middaguur, in aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve woensdagavond, op een lagere opening van Wall Street.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 0,3 procent in het rood.

De daling volgt op het hogere slot van maandag, waarbij de S&P 500 en de Nasdaq op nieuwe recordniveaus sloten. Het Federal Open Market Committee (FOMC) begint vandaag aan zijn tweedaagse beleidsvergadering met als hoogtepunt het rentebesluit woensdagavond nabeurs.

“Hoewel verwacht wordt dat de Fed de rentetarieven ongewijzigd zal laten, is er onzekerheid over de toekomstige renteprojecties van de centrale bank”, zei beleggingsspecialist Kevin Verstraete van Lynx. “Volgens een enquête onder economen verwacht 41 procent dat de beleidsmakers zullen aangeven dat er twee renteverlagingen zullen komen in hun ‘dot plot’. Een gelijk aantal economen verwacht dat de prognoses slechts één of geen renteverlaging zullen laten zien”, aldus de specialist.

De Amerikaanse tienjaarsrente noteert woensdag 4 basispunten lager op 4,428 procent, terwijl de tweejaarsrente 3 basispunten daalde tot 4,847 procent.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs in de VS bekend dat het vertrouwen onder kleine Amerikaanse ondernemers in mei opnieuw is gestegen. De vertrouwensindex verbeterde van 89,7 in april naar 90,5 in mei. In april steeg de index voor het eerst dit jaar.

Olie werd dinsdag 0,4 procent duurder op 77,42 dollar per vat.

De euro/dollar noteerde op 1,0743. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0764 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0763 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Apple daalde voorbeurs 0,3 procent. De techreus presenteerde maandagavond met Apple Intelligence de plannen van het bedrijf met kunstmatige intelligentie. Apple AI zal “krachtig, intuïtief, geïntegreerd en persoonlijk” zijn, zei CEO Tim Cook. Apple Intelligence kiest voor een hybride aanpak, waarbij gebruik wordt gemaakt van zowel on-device als datacentergebaseerde AI-verwerking. Apple kondigde ook een samenwerking met OpenAI aan.

Yext verloor voorbeurs ruim 16 procent. Het onlinemarketingplatform boekte in het eerste kwartaal een groter verlies en verlaagde de omzetverwachtingen voor het hele jaar.

Eli Lilly noteerde voorbeurs bijna 3,0 procent hoger. Een onafhankelijk panel van adviseurs van de Food and Drug Administration gaf een positief adv ies voor donanemab, het experimentele Alzheimer-medicijn van het bedrijf. Dit maakt de weg vrij voor een officiële goedkeuring door de FDA. 

Oracle daalde 0,2 procent in aanloop naar de publicatie van de kwartaalcijfers dinsdag nabeurs. Analisten verwachten dat de cloudsoftwareleverancier een aangepaste winst van 1,65 dollar per aandeel zal rapporteren.

DXC Technology steeg voorbeurs 2,9 procent, nadat persbureau Reuters meldde dat Apollp Global en Kyndryl Holdings gesprekken voeren over een gezamenlijk bod op de IT-dienstverlener. Zij overwegen een bod van 22 tot 25 dollar per aandeel, meldden bronnen.

Calavo Growers steeg 11,6 procent, nadat het bedrijf het afgelopen kwartaal winst boekte en een omzetstijging van 17 procent, als gevolg van hogere prijzen voor avocado’s.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,3 procent hoger op 5.360,79 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het groen op 38.868,04 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,4 procent tot 17.192,53 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.