De Amerikaanse futures wijzen rond het middaguur op een lagere opening van Wall Street. Beleggers kijken uit naar de cijferpublicatie van onder meer Goldman Sachs en Lockheed Martin, nadat winstpublicaties van technologiefondsen als Netflix en Yahoo maandag nabeurs flink teleurstelden. 

De futures van de Dow Jones index noteerden rond het middaguur 0,3 procent lager, de futures op de S&P 500 index daalden 0,3 procent en op technologiebeurs Nasdaq 0,3 procent. 

Wall Street sloot maandag op een lichte winst, waarbij zowel de Dow Jones index als de S&P 500 index, ondanks een kleine winst, nieuwe recordniveaus bereikten. Europa noteerde dinsdag halverwege de handelsdag in rood terrein na een tegenvallend cijfer uit Duitsland. De Duitse ZEW-index, die het economisch sentiment peilt, daalde naar het laagste niveau sinds 2012 als gevolg van bezorgdheid om een Brexit.

Daarnaast zetten de cijferpublicaties van technologieconcerns, die maandag nabeurs verschenen, druk op de aandelenmarkten.

“Amerikaanse aandelen koersen af op een lagere opening na teleurstellende winsten van technologiebedrijven na het slot van Wall Street maandag”, stelde marktanalist Jasper Lawler van CMC Markets. De marktanalist constateerde dat Yahoo geen update gaf over een verkoop van de kernactiviteiten en wees daarnaast op een zwakke groei van het aantal abonnees van Netflix.

September-futures op een vat West Texas Intermediate olie noteerden rond het middaguur 0,4 procent lager op 45,74 dollar en de prijs voor een vat Brent olie handelde 0,3 procent lager op 46,83 dollar. 

De dollar won iets aan terrein versus de euro. De euro noteert 0,1 procent lager op 1,1061 dollar.

Op macro-economisch vlak kijken beleggers nog uit naar de Amerikaanse woning- en bouwvergunningen over juni. Voor opening van de handel zullen Goldman Sachs, Philip Morris , Johnson & Johnson en Lockheed Martin met hun resultaten naar buiten komen. Microsoft volgt met zijn cijferpublicatie na het slot dinsdag.

Bedrijfsnieuws

UnitedHealth opende reeds de boeken voorbeurs en noteerde in de elektronische handel voorbeurs hoger, nadat de winst de verwachtingen overtrof.

Aandelen van Netflix staan onder druk nadat de groei in het aantal abonnementen voor de videostreaming dienst onder de verwachtingen uitkwam van zowel het concern zelf als van analisten. Het aandeel noteerde voorbeurs liefst 12 procent lager.

Yahoo stond in de handel nabeurs maandag terrein af, nadat de aangepaste winst van het internetconcern tekort schoot in de verwachting van Wall Street. Het internetbedrijf rapporteerde zowel een lagere omzet als winst over het afgelopen kwartaal.

International Business Machines steeg daarentegen 1,2 procent, nadat de techgigant een beter dan verwachte kwartaalwinst en omzet naar buiten bracht.

Slotstanden 

De S&P 500 index sloot maandag 0,2 procent hoger op 2.166,89 punten. De Dow Jones index steeg 0,1 procent op 18.533,05 punten en technologiebeurs Nasdaq dikte 0,5 procent aan op 5.055,78 punten. 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.