(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,4 procent in het rood. De futures van de Dow Jones Industrial Average dalen 0,4 procent en de Nasdaq futures verliezen 0,5 procent.

Apple kan volgens marktanalist Jasper Lawler rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de techgigant dinsdag nabeurs verdeelde resultaten rapporteerde. “De belangrijkste uitkomst is het feit dat de jaaromzet van Apple voor het eerst in 15 jaar is gedaald. Het bedrijf is echter optimistische over een herstel naar omzetgroei in het vierde kwartaal van het jaar”, aldus Lawler. “De iPhone7 is een grotere upgrade dan 6S en de nachtmerrie van exploderende accu’s bij rivaal Samsung zou bij Apple moeten leiden tot betere kerstverkopen dan vorig jaar”, voegde de marktvorser toe.

Op macro-economisch vlak staan een zestal publicaties op de agenda. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten en de Amerikaanse handelsbalans van september. Gedurende de handel verschijnen achtereenvolgens de voorlopige inkoopmanagersindex voor de dienstensector in oktober, de nieuwe woningverkopen en groothandelsvoorraden van september. Tot slot publiceert de Amerikaanse Energy Information Administration het wekelijkse olievoorradenrapport.

Beleggers krijgen nog een flink aantal bedrijfscijfers voorbeurs te verwerken, met als meest opvallende namen Coca-Cola, Boeing, GlaxoSmithKline en Comcast. Nabeurs staan de kwartaalcijfers van Texas Instruments, Tesla Motors en NXP Semiconductors nog op de rol.

Olie noteerde woensdag in het rood en trok de futures tevens omlaag. Een december-future West Texas Intermediate daalde 1,1 procent op 49,39 dollar, terwijl een december-future Brent 0,9 procent goedkoper werd op 50,32 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0924. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0907 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0884 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Apple noteerde in de elektronische handel voorbeurs 3,3 procent lager. De techgigant rapporteerde dinsdag nabeurs voor het derde opeenvolgende kwartaal een lagere omzet en winst, vanwege een vertraging van de verkopen van iPhones. Apple boekte op jaarbasis een 9 procent lagere omzet van 46,9 miljard dollar. De nettowinst daalde 19 procent tot 9 miljard dollar, versus 11,1 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Het bedrijf voorziet voor het huidige kwartaal een omzet van 76 miljard tot 78 miljard dollar, wat een stijging representeert ten opzichte van de omzet in dezelfde periode een jaar eerder. Toen boekte het concern een omzet van 75,9 miljard dollar.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag  0,4 procent lager op 2.143,16 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het rood op 18.169,27 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,5 procent op 5.283,40 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.