(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd 0,4 procent in het rood.

“Verse records op de aandelenmarkten in de Verenigde Staten zijn niet meer verrassend. Integendeel, het leidt geleidelijk tot angst”, aldus marktanalist Ipek Ozkardeskaya van London Capital Group. “Niemand weet hoe en wanneer deze opwaartse trend ten einde komt”, voegde hij toe.

Wall Street heeft zijn vizier tevens gericht op de details over het fiscale beleid van Trump. “De Amerikaanse minister van Financiën, Steven Mnuchin, gaf donderdag enig inzicht in de details van de budgettaire en fiscale plannen van de regering Trump”, aldus marktanalist Naeem Aslam. “Er bestaat geen twijfel over dat de markt acties en resultaten wil zien in plaats van alleen maar woorden”, voegde hij toe. De minister was optimistisch over de plannen voor een aanzienlijke belastingverlaging en fiscale hervormingen, die het bruto binnenlands product van het land volgens hem zullen stimuleren”, aldus Aslam.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verengide Staten een tweetal publicaties geagendeerd. De Universiteit van Michigan publiceert data over het consumentenvertrouwen in februari en de nieuwe woningverkopen in de Verenigde Staten in januari.

Olie noteerde vrijdag in het rood. Een april-future West Texas Intermediate daalde 0,7 procent op 54,09 dollar, terwijl een april-future Brent 0,8 procent goedkoper werd op 56,14 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0596. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0590 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0580 op de borden.  

Bedrijfsnieuws

Hewlett Packard Enterprise noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,5 procent lager, nadat het IT-bedrijf donderdag laat een tegenvallende omzet rapporteerde en zijn winstverwachting voor het huidige boekjaar neerwaarts bijstelde.

RH, voorheen bekend als Restoration Hardware, steeg ruim 15,0 procent, ondanks het feit dat het concern donderdag laat meldde hoger dan verwachte kwartaalresultaten te voorzien.

JC Penney en Foot Locker publiceren voorbeurs kwartaalresultaten en noteerden in aanloop naar de publicatie 2,7 en 3,4 procent lager.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag vlak op 2.363,81 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het groen op 20.810,32 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,4 procent op 5.835,51 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.