(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen op een lagere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,6 procent in het rood.

Daarmee zetten de Amerikaanse beurzen de neerwaartse trend van een dag eerder voort, nadat de Federal Reserve zoals verwacht zijn belangrijkste rentetarief verhoogde. Economen zijn echter onzeker over de signalen die de Amerikaanse centrale bank afgaf in de toelichting op het besluit. De centrale bank hield vast aan een draaiboek voor drie renteverhogingen in 2018, ondanks zijn positievere verwachtingen voor de Amerikaanse economie.

“De boodschap, waarbij de centrale bank koos voor de gulden middenweg, gaf de markten geen duidelijke boodschap over de richting van het monetair beleid van de centrale bank”, zei marktanalist Ken Odeluga van City Index. “Markten reageerden korte tijd opgelucht over de eerste renteverhoging dit jaar. De voorspellingen en het commentaar van de Federal Reserve onder de nieuwe voorzitter Jerome Powell weken niet significant af van de inschattingen”, voegde hij toe. “Maar Amerikaanse aandelen schommelden tussen winsten en verliezen, voordat de indexen definitief neerwaarts bewogen. Deze besluiteloosheid werd in de Aziatische handel voortgezet”, aldus Odeluga.

Daarnaast drukken de zorgen over een wereldwijde handelsoorlog en de ophef rond Facebook op het sentiment. Facebook-CEO Mark Zuckerberg doorbrak woensdag eindelijk zijn stilzwijgen en bood tijdens een interview met CNN zijn verontschuldigingen aan voor de controverse rond Cambridge Analytica en zei bereid te zijn voor het Amerikaanse Congres te getuigen. Het aandeel Facebook kwam stevig onder druk te staan na het nieuws dat Cambridge Analytica naar verluidt zonder toestemming de gegevens van 50 miljoen Facebook-gebruikers heeft gebruikt.

Donderdag staan in de Verenigde Staten op macro-economisch vlak een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en de samengestelde inkoopmanagersindex van maart, gevolgd door de leidende indicatoren van februari.

Olie noteerde donderdag in het rood. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 0,8 procent tot 64,68 dollar, terwijl een mei-future Brent 1,0 procent goedkoper werd op 68,75 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,2324. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2365 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,2338 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Facebook noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,7 procent lager.

Sportkledinggigant Nike publiceert nabeurs kwartaalcijfers en noteerde voorbeurs in aanloop naar de publicatie 0,9 procent lager.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,2 procent lager op 2.711,93 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het rood op 24.682,31 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,3 procent tot 7.345,29 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.