(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden maandag op een lagere opening voor Wall Street. Rond lunchtijd ligt de openingsindicatie voor de S&P 500 op een verlies van 0,3 procent. Ook de Dow Jones index en Nasdaq gaan een rode opening tegemoet.

Handelsoorlogen blijven de meest dominante factor voor beleggers. De handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China bevinden zich momenteel in een impasse en tussen Amerika en Mexico rommelt het nu president Donald Trump de importheffingen op Mexicaanse producten steeds verder wil verhogen om het buurland te dwingen actie te ondernemen in de immigratiecrisis aan de grens. Een Mexicaanse delegatie reist deze week naar Washington om over de kwestie te praten.

Trump, die de komende dagen in het Verenigd Koninkrijk is voor een staatsbezoek, zei dit weekend op Twitter dat Mexico niet alleen hoeft te komen praten maar ook actie moet ondernemen.

“Er is maar één tweet voor nodig om de markt in brand te zetten”, volgens handelaar Patrick Spencer van Baird.

Toch zijn er nog altijd marktkenners die hoop hebben op een goede afloop in de handelsconflicten tussen de VS, China en Mexico. “Het is voor iedereen slecht dus uiteindelijk zullen er wel deals worden gesloten”, verwacht vermogensbeheerder Stuart Mitchell van S.W. Mitchell Capital.

Door het negatieve sentiment vluchtten beleggers vorige week naar veilige beleggingen zoals staatsobligaties, waardoor de rente op de staatsleningen daalde. Dat beeld is maandag niet anders. De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde rond het middaguur op 2,10 procent en de driejaarsrente op 2,35 procent. Dit betekent een inverse rentecurve, een fenomeen dat in het verleden vaak duidde op een aanstaande economische recessie.

Op macro-economisch vlak is er maandag aandacht voor inkoopmanagersindices over de Amerikaanse industrie in mei en staan verder de bouwuitgaven in april op de agenda.

Later deze week kan de markt aan de slag met het Beige Book van de Federal Reserve, het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP en het officiële rapport over de werkgelegenheid in de VS.

Olie werd maandag nog goedkoper, nadat de prijs vorige week al flink daalde. De euro/dollar verhandelde rond lunchtijd licht hoger op 1,1183 dollar.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel van Alphabet komt maandag in de voorbeurshandel al behoorlijk in beweging op het nieuws dat het Amerikaanse ministerie van justitie een onderzoek voorbereidt naar de bedrijfsvoering van dochterbedrijf Google. Het aandeel daalt ruim 3 procent.

FedEx staat ook al onder druk en levert in de elektronische handel 3,3 procent in. China start een onderzoek naar de Amerikaanse pakketbezorger nadat die een aantal pakketten van Huawei verkeerd bezorgde. De actie wordt gezien als onderdeel van de escalerende handelsoorlog met de VS.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag lager gesloten. De toonaangevende S&P 500 index sloot 1,3 procent lager op 2.752,06 punten, terwijl de Dow Jones-index 1,4 procent verloor op 24.815,04 punten. Techbeurs Nasdaq leverde 1,5 procent in op 7.453,15 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.