De Amerikaanse futures wezen donderdag rond het middaguur op een licht lagere opening van Wall Street, waarbij de markt uitkijkt naar het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP en de uitkomst van de halfjaarlijkse OPEC-bijeenkomst in Wenen.

De futures van de Dow Jones Industrial Average, de S&P 500 en de Nasdaq noteerden rond het middaguur 0,1 procent lager.

Op macro-economisch vlak kijkt de markt donderdag uit naar het ADP-banenrapport over mei dat ruim een uur voor de openingsbel verschijnt. Over het algemeen geldt het rapport als een indicator voor het Amerikaans banenrapport dat vrijdag op de agenda staat.

Ook voor de opening van de handelsdag in Amerika verschijnen de wekelijkse steunaanvragen. Een uur na opening staan de wekelijkse Amerikaanse olievoorraden geagendeerd.

De oliemarkt staat donderdag sowieso in de belangstelling, vanwege de halfjaarlijkse vergadering van de OPEC in Wenen. Tijdens de bijeenkomst wordt waarschijnlijk de discussie over de introductie een gezamenlijk productieplafond nieuw leven ingeblazen. West Texas Intermediate en Brent noteerde rond het middaguur vlak op achtereenvolgens 48,96 en 49,70 dollar.

De euro noteerde ten opzichte van de dollar op 1,1201.

Bedrijfsnieuws

Apple kon rekenen op de aandacht van beleggers en noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,5 procent lager, nadat Goldman Sachs het koersdoel verlaagde van 136 dollar naar 124 dollar, maar het koopadvies handhaafde.

Tesla Motors daalde 1,6 procent, nadat CEO Elon Musk tijdens een congres de vertraging van de Model X leveringen verklaarde door leverancierskwesties en incidenten aan de grens met Mexico.

Cloud-opslagbedrijf Box noteerde 2,0 procent hoger, ondanks tegenvallende kwartaalresultaten.

Slotstanden

Wall Street is woensdag vrijwel vlak gesloten. De Dow Jones Industrial Average sloot vlak op 17.789,12, terwijl de S&P 500 index 0,1 procent won op 2.099,33. De Nasdaq sloot ook 0,1 procent hoger op 4.952,25.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.