De Amerikaanse futures wezen vrijdag op een vlakke opening van Wall Street, waarbij de markt een pas op de plaats maakte in afwachting van het Amerikaans banenrapport.

De futures van de Dow Jones Industrial Average noteerden rond lunchtijd vlak en de S&P 500 en de Nasdaq futures daalden 0,1 procent.

De focus ligt vrijdag volledig op het Amerikaans banenrapport, dat om half drie op de agenda staat. Het rapport is een van de pijlers voor de Federal Reserve om het rentebeleid te bepalen. Eind mei meldde de voorzitter van de Fed Janet Yellen dat het gepast is om de rente “waarschijnlijk in de komende maanden” te verhogen, wanneer de Amerikaanse economie en arbeidsmarkt sterker blijven worden.

Vooraf door MarketWatch geraadpleegde economen rekenen op een stijging van het aantal banen met 155.000. Dit zou de derde keer in de eerste vijf maanden van dit jaar markeren, waarbij de groei van de Amerikaanse werkgelegenheid onder de 200.000 banen uitkomt. Het werkloosheidspercentage daalt naar verwachting tot 4,9 procent, van 5,0 procent een maand eerder.

Op macro-economisch vlak staat vanmiddag voor de openingszoemer in New York ook de Amerikaanse handelsbalans van april gepland, gevolgd door de inkoopmanagersindexen voor dienstensector van Market en het Institute for Supply Management, die beide net na de opening op Wall Street verschijnen, net als de Amerikaanse fabrieksorders.

Bedrijfsnieuws

Moderetailer Gap stijgt in de elektronische handel voorbeurs 2,6 procent, ondank een omzetdaling in mei van 5 procent en een daling van de identieke omzet van 6 procent.

Wal-Mart Stores noteerde voorbeurs 0,6 procent hoger, nadat het concern meldde in samenwerking met Uber Technologies en Lyft een bezorgservice te gaan uittesten.

United Continental Holdings en Delta Air Lines noteerden achtereenvolgens 0,2 en 2,4 procent lager. De twee luchtvaarders overwegen een bod op Aviance Holdings, meldde The Wall Street Journal.

Yahoo en Twitter kunnen vrijdag ook op aandacht rekenen, vanwege de berichten in The New York Times, dat de twee internetbedrijven een fusie overwegen. Twitter steeg in de voorbeurshandel 2,2 procent, terwijl Yahoo 0,1 procent steeg.

Slotstanden

Wall Street is donderdag hoger gesloten, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,3 procent won, net als de S&P 500, terwijl de Nasdag 0,4 procent hoger sloot.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties