De Amerikaanse futures wijzen rond het middaguur op een vlakke opening van Wall Street, waarbij de Amerikaanse beurzen de neerwaartse trend in Europa na de terroristische aanslagen in Frankrijk.

De futures van de Dow Jones Industrial Average noteerden rond het middaguur vlak, de S&P 500 futures daalden 0,1 procent en de Nasdaq 100 futures noteerden vlak.

Daarmee reageren de Amerikaanse beurzen op de neerwaartse trend in Europa, waar na een terroristische aanslag in Frankrijk, de beurzen vrijdagochtend in het rood noteerden. Zeker 84 personen kwamen om en 18 personen liggen in kritische toestand in het ziekenhuis, nadat een terrorist na een vuurwerkshow met een vrachtwagen op de toegestroomde mensenmassa inreed.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de VS een viertal publicaties op de agenda. Om 14.30 uur staan respectievelijk de inflatie en de detailhandelsverkopen van juni gepland, gevolgd door de industriële productie in juni en het Amerikaanse consumentenvertrouwen om achtereenvolgens 15.15 uur en 16.00 uur.

Futures op een vat West Texas Intermediate olie noteerden rond het middaguur 0,9 procent lager op 45,35 dollar en de prijs voor een vat Brent olie handelde 0,9 procent lager op 48,56 dollar.

De euro noteerde rond lunchtijd ten opzichte van de dollar 0,2 procent hoger op 1,1140, terwijl het Britse pond tegenover de greenback 0,1 procent steeg tot 1,3352.

Stijgers en dalers

Citigroup en Wells Fargo konden voorbeurs rekenen op de aandacht van beleggers, aangezien beide concerns hun kwartaalcijfers publiceren. Cititgroup noteerde in aanloop naar de publicatie 0,8 procent lager en Wells Fargo verloor 1,2 procent.

JP Morgan Chase, die donderdag van de financials met beter dan verwachte resultaten de aftrap gaf noteerde voorbeurs 1,5 procent hoger.

Microsoft noteerde in de elektronische handel voorbeurs vlak, nadat het concern in een hoger beroep tegen het Amerikaans ministerie van Justitie door een Amerikaans federaal gerechtshof in het gelijk werd gesteld in een zaak over het overdragen van op buitenlandse computers opgeslagen internetdata van verdachten aan de Amerikaanse overheid. Het hof oordeelde dat Microsoft de data niet hoeft over te dragen.

Slotstanden

Wall Street is donderdag hoger gesloten, na positieve macro-publicaties en beter dan verwachte kwartaalcijfers van JPMorgan Chase. De Dow Jones Industrial Average sloot 0,7 procent hoger, de S&P 500 won 0,5 procent en de Nasdaq steeg 0,6 procent. 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.