Wall Street maakt zich op voor een vrijwel vlakke opening in aanloop naar het Amerikaans banenrapport, dat voorbeurs verschijnt.

De futures van de Dow Jones Industrial Average noteerden rond het middaguur 0,1 procent lager, de S&P 500 futures noteerden vlak en de Nasdaq 100 futures verloren 0,2 procent.

De focus ging vrijdag voorbeurs met name uit naar het Amerikaans banenrapport, dat om 14.30 uur verschijnt. De kwaliteit van het rapport wordt door marktvolgers gezien als een indicator voor de kans op een renteverhoging van de Federal Reserve in juni. Vooraf door The Wall Street Journal geraadpleegde economen rekenen op een stijging van het aantal banen van 205.000 en een ongewijzigd werkloosheidspercentage van 5 procent. Door een tegenvallend rapport woensdag door loonstrookjesverwerker ADP, dat als een voorbode wordt beschouwd van het officiële banenrapport, en oplopende eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering donderdag, vrezen beleggers een tegenvallende groei van het aantal nieuwe banen. ADP meldde dat het aantal banen in de niet-agrarische private sector met 156.000 was toegenomen, maar er was gerekend op 196.000.

“De handel is de hele week in aanloop naar het banenrapport al voorzichtig en verklaart een groot deel van de hernieuwde angst en het onbehagen over de wereldwijde groei”, zeiden strateeg Jim Reid en analist Craig Nicol van Deutsche Bank.

Hoewel het banenrapport als één van de belangrijkste publicaties van de maand wordt beschouwd “is de publicatie deze maand waarschijnlijk niet zo significant, met een werkloosheid van 5 procent en een aanzienlijke groei in banen per maand”, aldus marktanalist Craig Erlam van Oanda.

Later op de dag volgen data over het Amerikaans consumentenkrediet in maart.

Olie werd goedkoper. WTI noteerde rond het middaguur 0,8 procent lager op 43,96 dollar en Brent daalde 0,9 procent tot 44,61 dollar.

De euro noteerde ten opzichte van de dollar op 1,1428 dollar.

Bedrijfsnieuws

GoPro kon voorbeurs rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de producent van actiecamera’s donderdag laat over het eerste kwartaal een halvering van de omzet en een zwaar verlies rapporteerde. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 5,4 procent lager.

Herbalife noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,7 procent hoger, nadat de producent van voedingsproducten donderdag laat beter dan verwachte resultaten rapporteerde.

Sanofi heeft Medivation per brief gewaarschuwd bestuursleden uit de raad van bestuur van het biotechbedrijf te willen vervangen als het bedrijf weigert het gesprek aan te gaan over een mogelijke overname. Sanofi noteerde voorbeurs 1,0 procent lager en Medivation won 0,3 procent.

Slotstanden

Wall Street is donderdag vrijwel vlak gesloten, nadat de olierally aan momentum inboette, terwijl de dollar steeg en zwakke economische data en teleurstellende bedrijfsresultaten de risicobereidheid onder druk zetten. De Dow Jones Industrial Average sloot 0,1 procent hoger, de S&P 500 sloot vlak en de Nasdaq 100 verloor 0,2 procent.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.