Cash geld onder matras

Heb je ooit al eens $20 miljoen cash geld willen zien? Zo ziet $20 miljoen er dus uit (foto). De politie in Massachusetts vond dit bedrag in het appartement van een Braziliaan die gearresteerd was voor witwaspraktijken ingevolge een miljardenfraude. Het cash geld zat verstopt onder de matras van zijn bed.

Cleber Rene Rizerio Rocha is een 28-jarige Braziliaan die gearresteerd werd in verband met de miljardenfraude van TelexFree Inc. TelexFree was een internet telecom bedrijf dat uiteindelijk een groot piramidespel bleek te zijn.

Deze voice-over-internet telefoondienst verdiende zo goed als geen geld aan hun activiteiten, maar rijfde wel miljoenen dollars binnen van duizenden mensen die hun diensten promoten via online advertenties.

TelexFree ging in april 2014 failliet en liet een put van $5 miljard achter. 965.225 slachtoffers uit de Verenigde Staten en Brazilië verloren in het totaal bijna $1,8 miljard toen het bedrijf over kop ging.

Op nieuwsjaardag reisde Cleber Rene Rizerio Rocha van Brazilië naar de Verenigde Staten. Hij opereerde als tussenpersoon voor, Carlos Wanzeler – een van de oprichters van TelexFree Inc. In Massachusetts had hij een afspraak met de neef van Wanzeler, die ondergedoken leeft in Brazilië.

Rocha kreeg van Wanzeler’s neef een tas met $2,2 miljoen waarna hij naar het appartement ging. Hij wist echter niet dat de Amerikaanse politie hem op zijn hielen zat. Na de arrestatie van Rocha vond de politie nog eens $20 miljoen cash geld verborgen onder de matras van het bed.

Bron: Business Insider + MarketWatch

Foto: US Attorney’s Office