tax

Het Trump-tijdperk is dichtbij en de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs kijkt alvast vooruit naar de effecten die de aanstaande president kan gaan hebben op de Amerikaanse economie. Volgens de economen van Goldman Sachs kan met name het protectionisme grote invloed gaan hebben op sommige Amerikaanse branches.

Uiteraard is het nog niet precies duidelijk hoe de buitenlandse politiek van Donald Trump er precies gaat uitzien. Wel hebben we de afgelopen tijd mogen meemaken dat Trump nog steeds van plan is om de productie zoveel mogelijk binnen de eigen landgrenzen te houden. En volgens het onderzoek van Goldman Sachs lopen in dat geval de volgende Amerikaanse branches het meeste risico…

Deze Amerikaanse sectoren kunnen het lastig gaan krijgen

import-trump

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Goldman Sachs, is te zien dat de kledingbranche het meeste risico loopt. Deze sector is het meest afhankelijk van de buitenlandse productie en een hogere importbelasting kan zorgen voor dalende winsten binnen deze branche.

Daarnaast is op deze grafiek te zien dat de computersector ook het nodige risico loopt. Ook kan de autobranche de nare gevolgen gaan ondervinden van de hogere importheffing. Onlangs liet autofabrikant Ford zelfs weten dat het toch niet gaat investeren in een fabriek in Mexico.