Trump aandelenmarkt

Donald Trump wist dankzij zijn mooie beloftes de verkiezingsoverwinning naar zich toe te trekken. Ondanks het feit dat Clinton meer stemmen kreeg, wist Trump door middel van het aantal kiesmannen de presidentstroon te bestijgen. Toch beginnen de twijfels over Trump steeds meer toe te nemen.

verliezen-vertrouwen-trump

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Edge, is te zien dat steeds minder Amerikanen nog achter hun leider staan. De afgelopen twee weken is deze trend zelfs in een versnelling terecht gekomen. Steeds meer Amerikanen vragen zich af of Trump wel over de juiste kwaliteiten beschikt om als president te fungeren.

Trump moet de band tussen het volk en hem herstellen

Volgens diverse economen is Trump onder andere impopulairder geworden door de oorlog die hij voert tegen de media. Daarnaast komt de president niet altijd even loyaal over. Ook beginnen steeds meer Amerikanen te twijfelen over de beloftes die Trump heeft gemaakt. Vooralsnog zijn er immers weinig van zijn plannen in werking gegaan.

Waarschijnlijk zal Trump deze grafiek bestempelen als ‘alternatieve feiten’, maar het is voor hem te hopen dat hij de steun van het volk weer achter zich kan gaan krijgen. Ook het inreisverbod is bij heel wat Amerikanen in het verkeerde keelgat geschoten. Trump heeft dus nog een lange weg te gaan om de relatie tussen het volk en hem te herstellen.