Elektrische Aston Martin

De race naar de dominantie op de markt voor elektrische auto’s is nog lang niet gereden. Andy Palmer, CEO van Aston Martin, gelooft de hype zelfs niet. Elektrische auto’s hebben nog een heel lange weg af te leggen. Hij is er dan ook van overtuigd dat niet Tesla, maar Aston Martin de markt voor luxueuze elektrische voertuigen zal domineren.

‘Het zal een hele tijd duren vooraleer elektrische wagen doorbreken. Er moet een heel moeilijke cirkel doorbroken worden’, zegt Palmer. ‘De markt situeert zich momenteel rond de middelgrote modellen. Maar die brengen nog onvoldoende geld op om de koste van de vooruitgang te dekken.’

Aston Martin mikt dan ook op een hoger segment. Tesla bevindt zich meer op het niveau van BMW en Mercedes, aldus de CEO. De Britse autoproducent positioneert zich daarboven. Aangezien Ferrari, Bentley en Rolls Royce er niet in slagen een volwaardig elektrisch model te ontwerpen, heeft de producent van de James Bond auto vrij spel.

Om de winstgevendheid verder op te drijven, zal Aston Martin meer investeren in robotica en 3D printing. In samenwerking met het Chinese technologiebedrijf LeEco wil Aston Martin in 2018 zijn eerste elektrisch model naar de markt brengen, de Aston Martin RapidE.

De RapidE zal meer dan waarschijnlijk gebaseerd worden op de DBX Concept car die werd geïntroduceerd op de Geneva Motor Show in 2015 (Zie foto).

Bron: CNBC

Foto: Best Green Cars