Aston Martin hypercar De Bugatti Chiron is momenteel de snelste auto ter wereld. Voor 1.500 paarden betaal je €2,4 miljoen. Er zullen slechts 500 auto’s geproduceerd worden. Maar Aston Martin werkt samen met het Red Bull Racing team om nog beter te doen.

De super rijken kunnen zich al in hun handen wrijven. Er is nog niet veel bekend over de nieuwe hypercar, maar het model van Aston Martin zou zich zonder problemen naast de Bugatti en een Ferrari kunnen zetten, aldus Bloomberg. De codenaam van het project is AM-RB 001 en men streeft naar een kracht/gewicht ratio van 1. Dit wil zeggen dat de motor 1.000 pk kan produceren bij een gewicht van 1.000 kg.

Er zouden tussen 99 en 150 auto’s geproduceerd worden, inclusief 25 wagens voor op een circuit. De maximale snelheid en het prijskaartje wordt nog geheim gehouden. De eerste levering zou plaatsvinden begin 2018.  Aston Martin hypercar 2 Red Bull heeft de expertise om snelle auto’s te maken terwijl Aston Martin de expertise heeft om mooie en comfortabele auto’s te produceren. De productie is voorzien in de fabriek van Gaydon (UK), de geboorteplaats van de eerste hypercar van Aston Martin, de One-77.

Zo zei Aston Martin CEO Andy Palmer over het project:

The AM-RB 001 is a truly remarkable project and something of which I’m extremely proud. As the project gathers pace its clear the end result will be a truly history-making hypercar that sets incredible new benchmarks for packaging, efficiency and performance and an achievement that elevates Aston Martin to the very highest level.