Terwijl de Aziatische aandelenmarkten in januari een stierenmarkt ingingen, is de benchmarkindex in de regio sindsdien met meer dan 5% gedaald. De rally, gesteund door de heropening van China, lijkt een muur te hebben geraakt. Toch denken economen dat de MSCI Asia ex Japan Index nog verder kan stijgen.

Volgens Chetan Seth, strateeg bij Nomura, kan de index eind dit jaar een niveau van 700 bereiken. Dit is 8% hoger dan het huidige niveau. Seth voegde eraan toe dat het economische en winstherstel in China verder steun zal bieden. Ook een herstel van de fundamentele factoren voor technologie, chips en halfgeleiders tegen de tweede helft van het jaar zouden de rally moeten blijven ondersteunen.

Ook zijn de aandelen in de regio nog relatief goedkoop gewaardeerd. Seth stelt dat  de forward price-earnings in de regio 12,9 bedraagt, zelfs na de recente rally. De markten in de Verenigde Staten noteren aan een ratio van 18,5.

Onzekerheden

In de eurozone en de Verenigde Staten dreigt een recessie nadat centrale banken wereldwijd de rente agressief hebben verhoogd om de inflatie te beteugelen. Ook de onzekerheid rond China’s afbouw van het “zero-covid”beleid blijft bestaan.

Volgens Minyue Liu, aandelenanalist bij BNP Paribas, zijn deze onzekerheden echter geen grote ramp. De onzekerheden zullen de structurele krachten in de Aziatische economieën mogelijk een beetje aantasten maar niet doen ontsporen.

Zij voegde eraan toe dat de binnenlandse vraag in de regio de motor van de economische groei zal zijn. Hiernaast verwacht zij dat de handelsvolumes zich zullen herstellen met de heropening van de Chinese markt.

Factor China

Het beleid van China zal een belangrijke factor blijven voor een verdere groei van aandelen in Azië. CMC Markets analist Tina Teng stelt dat de laatste dalingen in de regio mogelijk te wijten waren aan winstnemingen na de rally die veroorzaakt werd door de heropening van de Chinese economie.

Teng stelt:

Ik verwacht nog steeds dat de Aziatische aandelenmarkten beter zullen presteren dan hun Amerikaanse collega’s na een kleine correctie.

Bron: CNBC
Foto: iStock