Bank of America Merrill Lynch sluit zich aan bij een rijtje met strategen die waarschuwen over de overwaardering binnen de aandelenmarkten. Volgens de Amerikaanse zakenbank waren de Amerikaanse aandelen nog nooit zo overgewaardeerd sinds het uitbreken van de internetbubbel rond het jaar 2000.

Savita Subramanian, een strateeg van de Amerikaanse zakenbank, liet onlangs weten dat de koers-winstverhouding behoorlijk uit de pas begint te lopen. De mediaan bij de Price-to-Earnings Ratio beweegt op dit moment op haar hoogste niveau sinds de internetzeepbel in het jaar 2000.

Bank of America waarschuwt voor overwaardering van aandelen

bofa-aandelen

Subramanian liet weten dat we op dit moment ver boven het historisch gemiddelde zitten. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America, is dit in beeld gebracht. Deze trend zorgt er daarnaast voor dat het gemiddelde Amerikaanse aandeel niet bepaald interessant geprijsd is.

Overigens is het niet vreemd dat deze koers-winstverhouding zo hard is opgelopen. We leven immers in een tijd met rentestanden van rond de 0% en dat weet er voor te zorgen dat steeds meer mensen opzoek gaan naar alternatieve mogelijkheden. Dit weet te zorgen voor een stijgende vraag naar aandelen, met een hogere koers tot gevolg.