zuckerberg

Recent is er een nieuw fonds opgericht die inmiddels verhandelbaar is op de Amerikaanse beurs. Het betreffende fonds heet ‘Global X Founder-Run Companies ETF’ en investeert alleen in beursgenoteerde bedrijven die nog steeds onder de leiding staan van de man/vrouw die ooit het bedrijf heeft opgericht.

De reden dat dit fonds zich alleen richt op deze specifieke bedrijven, komt door het feit dat uit onderzoek is gebleken dat dergelijke bedrijven het beter weten te doen dan het gemiddelde beursgenoteerde bedrijf. Uit data die afkomstig is van Bain & Company blijkt inderdaad dat deze theorie juist is.

De oprichter heeft het meeste gevoel over zijn bedrijf

oprichter-leiding-prestatie

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bain & Company, is te zien dat beursgenoteerde bedrijven die nog steeds onder de leiding staan van de oorspronkelijke oprichter, het op de beursvloer gemiddeld 3 keer beter weten te doen dan de andere bedrijven binnen de S&P 500 index.

Volgens de oprichters van het nieuwe fonds is dat de voornaamste reden dat zij bewust alleen voor dergelijke aandelen kiezen. Volgens de kenners is deze prestatie met name te danken aan het feit dat de oprichters vaak het meeste gevoel hebben over hun eigen onderneming. Zij hebben immers zelf de eerste bouwstenen gelegd en kunnen hier het beste op voortborduren.

Voor beleggers is het de moeite waard om zich te verdiepen in dergelijke beursgenoteerde ondernemingen.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger