eigenschappen miljonairs

1 eigenschap is belangrijker dan al de rest. Lewis Schiff schreef een boek over de 7 belangrijkste eigenschappen van succesvolle ondernemers. Maar naarmate hij meer en meer onderzoek deed, constateerde hij dat er 1 eigenschap is die er met kop en schouders bovenuit steekt. En iedereen kan zich die eigenschap aanleren.

Wie zich deze eigenschap aanleert, zegt Schiff, zal veel meer succes behalen dan je ooit voor mogelijk houdt. Het kan het verschil maken tussen goed en enorm succesvol. Deze eigenschap heeft al heel veel mensen miljonair gemaakt. Warren Buffett en Bill Gates zijn er zelfs meesters in. Wanneer je vraagt wat hen zo succesvol heeft gemaakt, is hun antwoord: FOCUS!

Lewis Schiff bestudeert en analyseert al 15 jaar de rijkste en meest succesvolle mensen ter wereld. Hij kwam tot de conclusie dat je door 3 vragen te beantwoorden kan achterhalen hoe groot je focus is om miljonair te worden.

Stel jezelf deze 3 vragen en ontdek hoe ver jij staat …

Vraag 1: Weet jij waar je goed in bent en verdien je er geld mee?

Tijdens zijn onderzoek kwam Schiff er achter dat 55% van de minder rijke mensen een antwoord heeft op deze vraag. Bij de rijke succesvolle mensen kon 97% deze vraag beantwoorden.

Volgens Schiff moet iedereen proberen zijn eigen taal te leren. Iedereen is wel ergens goed in. Veel mensen weten dit echter niet waardoor ze hun talenten niet ontwikkelen. Maar de grootste succesverhalen uit de geschiedenis komen van mensen die wél weten waar ze goed in zijn en daar hun geld mee verdienen.

Vraag 2. Schrijf op waar je allemaal goed in bent. Hoeveel heb je er opgeschreven?

Hoe minder succesvol mensen zijn, hoe meer antwoorden ze hebben opgeschreven. Naarmate hij de antwoorden op deze vraag bestudeerde, kwam Schiff er achter dat hoe rijker en meer succesvol, hoe minder zaken men opschreef. De minder succesvolle mensen schreven gemiddeld 6 items op, rijke succesvolle mensen 2.

De laatste groep is dan meestal ook maar in een paar dingen goed. Maar daar zijn ze dan ook heel goed in. Je kan beter heel goed zijn in een paar dingen, dan gemiddeld goed in veel dingen.

Vraag 3. Werk je aan de dingen waar je niet goed in bent?

Ook hier een verrassend antwoord. 85% van de minder rijke mensen zei hierop ‘Ja’ terwijl de rijkste mensen ‘Nee’ antwoorden. Slechts 6% van de meest succesvolle mensen werken aan hun zwakke punten.

Conclusie

Volgens Schiff is FOCUS de belangrijkste eigenschap op rijk en succesvol te worden. Maar nog meer dan focus is het belangrijk om te weten te komen wat jou hindert om ergens de focus op te leggen. We worden geleerd om alles te doen en onze zwaktes weg te werken. Maar de meest succesvolle mensen beseffen al vroeg dat de focus op wat ze echt goed in zijn, meer opbrengt.

Bron: Entrepreneur