cannabis In de VS wordt de teelt en verkoop van marihuana in steeds meer staten gelegaliseerd. Steeds meer bedrijven worden uit de grond gestampt en dit biedt kansen om hierin te beleggen. In Colorado bijvoorbeeld wordt jaarlijks voor meer dan 1 miljard dollar aan cannabis verkocht. De totale Amerikaanse markt zal in 2016 zo’n 6,7 miljard bedragen. Californië Binnenkort moeten de inwoners van Californië stemmen over de legalisering van marihuana. Het gaat bijvoorbeeld om recreatief gebruik en het maximaal toegestane bezit. Beleidsmakers stellen een belasting van 15% voor, waarvan de inkomsten worden besteed aan sociaal beleid. Een onderzoek wijst uit dat 61% van de Amerikanen positief staat tegenover legalisering, dus de kans is groot dat de wetten in Californië erdoor komen. Dit zou de gehele marihuana markt een enorme ‘boost’ kunnen geven. Gevaar: De meeste marihuana gerelateerde aandelen worden verhandeld op de OTC (Over The Counter), ook wel pink sheets genoemd. Op de OTC zijn de eisen van de beurswaakhond minder streng met als gevolg dat er veel wordt gemanipuleerd. Dit is het speelveld van aandelenpromotors die de argeloze kleine belegger maar wat graag van hun geld afhelpen. Middelen die worden ingezet zijn bijvoorbeeld wervende email nieuwsbrieven waarin rendementen worden beloofd die eigenlijk te mooi om waar te zijn. Ga dus altijd na wie de bron is van dergelijke nieuwsbrief is en belangrijker: pleeg eigen onderzoek bij interesse in een belegging. Focus op kwaliteit Naast tientallen kleine en onbekende bedrijven die op de OTC verhandelbaar zijn, bestaan er voldoende bonafide bedrijven. Voorbeelden zijn GW Pharmaceuticals en Insys Therapeutics. GW Pharma bijvoorbeeld, heeft ruim $227 miljoen in kas en gebruikt dit geld o.a. voor onderzoek naar medicinale toepassingen van marihuana, zoals epilepsie.  Terwijl Insys momenteel een jaarlijkse omzet van $240 miljoen realiseert. Beleggen in marihuana biedt dus veel kansen, maar er zijn evenveel gevaren. Stap niet zomaar in elk aandeel dat u krijgt voorgeschoteld, maar zorg voor goede en gedegen informatie.

De legale marihuana sector is een miljardensector die de meeste beleggers nog moeten ontdekken

Bedrijven in deze sector groeien als kool. De industrie legaliseert in snel tempo. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer deze aandelen op de radar van grote beleggers verschijnen.

Wij geloven dat deze aandelen een gigantisch potentieel hebben. Geen valkuilen of cowboy-aandelen, maar gedegen en diepgravend onderzoek vind je in onze Marihuana Special, inclusief de 5 beste aandelen in deze nieuwe miljardensector.

Ontdek HIER het ultieme Marihuana Rapport voor beleggers …