obligaties2

Door de lage spaarrente gaan steeds meer mensen opzoek naar alternatieve manieren om toch een beetje rendement te maken. Dankzij deze lage rente is er de afgelopen jaren enorm veel geld naar de financiële markten gestroomd. Niet alleen de aandelenmarkten weten hiervan te profiteren, maar ook de obligatiemarkten.

Heel wat bedrijven kunnen op dit moment genieten van de grote vraag naar obligaties. Een aantal jaren geleden was dat nog een totaal ander verhaal. Tijdens de financiële crisis waren maar weinig mensen bereid om geld uit te lenen. En als dit geld toch werd uitgeleend, moest dit tegen een enorm hoog rentepercentage.

Steeds meer mensen grijpen naar obligaties

obligaties

Die tijden liggen inmiddels ver achter onze rug en door de lage rente nemen beleggers al snel genoegen met een rentepercentage van 3% op een bedrijfsobligatie. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat het aantal uitgegeven Amerikaanse bedrijfsobligaties de afgelopen jaren sterk is toegenomen. Ook dit jaar liggen we prima op schema om er een mooi obligatiejaar van te maken.

Wat investeerders echter niet moeten vergeten, is dat beleggen in obligaties ook de nodige risico’s met zich mee brengen. Op dit moment focussen heel wat mensen zich blind op het rentepercentage, terwijl de aflossingsvoorwaarden minstens zo belangrijk zijn.