trader De wereldwijde beleggers zijn nog steeds in gedachten bij de grote gebeurtenis van afgelopen vrijdag. Toch wordt het voor de beleggers ook weer de hoogste tijd om orde op zaken te stellen en naar de toekomst te gaan kijken. Het probleem daarbij is echter dat die toekomst op dit moment heel erg onzeker is. Als er iets is waar beleggers totaal niet van houden, dan is het onzekerheid. En juist die angst en onzekerheid leidt er op dit moment toe dat de aandelenmarkten gebukt gaan onder flink wat verkoopgeweld. Volgens Tom Leveroni, van Nautilus Investment Research, zien de beleggers op dit moment alleen nog maar donkere wolken boven hun hoofd hangen.

Beleggers moeten de koopjes niet missen

Maar, wat veel beleggers op dit moment vergeten is dat er door die donkere wolken heen ook nog een glimp zonlicht is te zien. Zo laat het onderzoek van Nautilus Investment Research zien dat de kans groot is dat de aandelenmarkten over een maand hoger staan. spx-rally Op de grafiek hierboven kunnen we eerdere momenten zien toen de S&P 500 index gedurende twee handelsdagen meer dan 5% aan beurswaarde moest inleveren. Sinds 1996 is dat 29 keer voorgekomen en Nautilus Investment Research benadrukt dat we in 21 keer van de gevallen de maand later hoger stonden. Ondanks het slechte sentiment is het wellicht nu de hoogste tijd om wat koopjes te gaan doen.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger