fout bij beleggen Veel beleggers onderschatten het belang van cashgeld. Het is een van de grootste fouten die ze kunnen maken. Iedereen wil zijn volledige portefeuille investeren. Maar met een overgewaardeerde aandelenmarkt en een overgewaardeerde obligatiemarkt … waar kan je dan nog naar vluchten? Inderdaad, Cash! Het grote voordeel aan cashgeld is dat het niet kan dalen. Je kan geen geld verliezen tenzij het wordt gestolen. Zolang er geen sprake is van negatieve rentevoeten op je bankrekening en inflatie binnen de perken blijft, zal cashgeld 0% opbrengen. Maar 0% is nog altijd beter dan geld verliezen. Beleggers hebben heel vaak een verkeerd idee over cashreserves. We krijgen wel eens de vraag ‘Waar moet ik in beleggen?’. De eerste vraag die we dan moet stellen is: ‘Heb je schulden met een hoge rentevoet?’. Is het antwoord ‘Ja, ik heb … euro schulden aan 8% (of meer) rente.’ Dan kan je beter met je cashgeld je schulden afbetalen. Schulden met een hoge rentevoet afbetalen is het beste wat je kan doen als belegger. De rente die je kan besparen op je afbetalingen, brengt meer op dan je in de meeste gevallen kan verdienen met beleggen. Heb je geen schulden met een hoge rentevoet, des te beter. Maar dan heb je nog altijd cashgeld nodig. Cashgeld is een optie om in de toekomst iets te kopen dat goedkoper zal zijn dan vandaag.

Er is niets zo erg als je volledige portefeuille investeren op het moment dat alles duur is. – Jarred Dillian

De meeste beleggers zien cash echter als een belegging dat het rendement van de portefeuille afremt. Tegelijkertijd wil iedere belegger kopen op de bodem om te verkopen op de top. Maar zonder cashgeld kan je nooit kopen op de bodem. Cash is een optie om in de toekomst activa goedkoper te kopen. En volgens Jarred Dillian is de kans groot dat verschillende soorten activa in de toekomst nog goedkoper gaan worden. Heb jij cash geld in je portefeuille?

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>