gold2

De goudprijs heeft er een bewogen beursjaar opzitten. In het jaar 2016 wist het gele edelmetaal tijdens de eerste maanden van het jaar flink in waarde te stijgen en het edelmetaal was zelfs even het best presterende product binnen de financiële markten.

Sinds de zomer zijn de rollen echter omgedraaid. De goudprijs zit sinds augustus in een dalende trend en steeds meer beleggers beginnen hun vertrouwen in het edelmetaal te verliezen. Per saldo wist de goudprijs in 2016 in waarde te stijgen, maar gezien de winsten die er in de zomer nog op de borden stonden, is dat slechts een schrale troost.

Beleggers geloven steeds minder in de kansen van goud

Daarnaast zijn er genoeg beleggers die pas ingestapt zijn toen de goudprijs al de nodige procenten in waarde was gestegen. Heel wat van deze beleggers zit dus alsnog opgescheept met het nodige verlies.

goud-beleggers

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat er de afgelopen maand opnieuw geld onttrokken is aan de SPDR Gold Shares Fund. Al drie maanden op rij dumpen de beleggers massaal hun goudaandelen en daarnaast hadden we de afgelopen maand te maken met de grootste onttrekking sinds het jaar 2013. Wellicht kan juist het pessimisme de goudprijs vleugels gaan geven.

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!