Brexit2

Aan het einde van juni reageerde de wereld geschokt toen bekend werd gemaakt dat we te maken zouden gaan krijgen met een Brexit. Het Britse volk liet met een meerderheid van de stemmen weten dat het haar soevereiniteit terug wilde. Sinds dat moment zijn er de nodige doemscenario’s voorspeld.

brexit-effect

De bovenstaande illustratie, afkomstig van Visual Capitalist, laat zien wat er sinds 23 juni allemaal is gebeurd. Sinds die beruchte dag heeft Cameron al vrij snel het stokje moeten overgeven aan Theresa May, die voor de loodzware taak staat om haar land succesvol te laten afscheiden van de Europese Unie.

Effect van de Brexit blijft vooralsnog uit

Wat opvalt, is dat sinds 23 juni het Britse pond flink aan terrein heeft moeten inleveren. Er is nog steeds sprake van een dalende trend en er zijn maar weinig analisten te vinden die geloven in de kansen voor het pond.

Maar, deze lage valutamunt heeft er wel voor weten te zorgen dat de Britse economie nog steeds op volle toeren draait. Ondanks de onzekerheid omtrent de Brexit blijven de consumenten enthousiast, stijgt de export en draait de productiesector op volle toeren. Zo zien we maar dat we niet altijd die doemverhalen hoeven te geloven.