Beleggers hebben dit jaar zoveel geld in ETF’s die de goudprijs volgen gestopt, dat alleen de Amerikaanse overheid meer van het gele edelmetaal bezit. Er heerst een ware goudkoorts onder een groot aantal beleggers.

Op maandag 3 augustus is volgens Bloomberg de hoeveelheid goud in ETF’s opgelopen tot 3 365 ton. Deze waarde overtreft de hoeveelheid die het land Duitsland in zijn bezit heeft. Op nummer 1, net voor de ETF’s, staat de Amerikaanse overheid die meer dan 8 000 ton van de grondstof in haar reserves heeft.

Goud heeft dit jaar een rally van meer dan 31% achter de rug. Deze stijging is te wijten aan de onzekerheid over de toekomst die het Covid-19 virus door de financiële markten jaagt. De oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China zijn ook een goede zaak voor de goudprijs.

Deze winsten hebben ervoor gezorgd dat steeds meer beleggers geïnteresseerd raken om in goud te beleggen.

Beleggers kiezen voor ETF’s in plaats van het houden van het fysieke metaal, omdat deze fondsen hen in staat stellen om de grondstof te verhandelen zonder dat ze deze ook fysiek moeten leveren.

Verwachtingen Wall Street

Wall Street analisten verwachten dat de goudprijs gestaag zal stijgen en nieuwe hoogtepunten zal bereiken.

Goldman Sachs denkt aan een goudprijs van meer dan $2 300 per troy oune.

RBC Capital Markets is echter nog optimistischer. Zij zeggen dat er een kans van 40% is dat het gele metaal zal stijgen tot $3 000.

Bro: Markets Insider

Foto: iStock

Reacties