Marihuana vs alcohol

Steeds meer mensen en landen beginnen het verschil in te zien tussen hard drugs en het gebruik van marihuana. Vooral de Verenigde Staten is het land dat een voortrekkersrol lijkt te nemen. En dan spreken we ineens over een gigantische afzetmarkt. Analisten van Cowen en Company voorspellen dat marihuana vooral terrein zal winnen ten opzichte van alcohol.

De marihuanasector groeit sterk. Dit zorgt voor winnaars en verliezers. Het opent ook gigantische opportuniteiten voor beleggers en zorgt voor bedreigingen voor enkele gevestigde namen.

Bij een Federale legalisering van marihuana kan de sector de komende 10 jaar groeien met gemiddeld 24% per jaar. In 2026 zal de marihuanamarkt dan $50 miljard groot zijn.

Er is een duidelijke trend merkbaar waarbij de negatieve gevolgen van marihuana – zoals bij sigaretten of alcohol – steeds meer getolereerd worden. Marihuana wordt zelfs minder gevaarlijk geacht dan alcohol. Het rapport van Cowen en Company voorspelt in de toekomst meer marihuanashops dan Starbucksvestigingen.

Publieke opinie marihuana

In eerste instantie zal de markt gedomineerd worden door kleine ondernemers. Maar naarmate de sector groeit, worden deze kleine ondernemers prooien voor grote bedrijven. Dat is het moment van de echte doorbraak.

Naarmate het gebruik van marihuana stijgt, daalt het gebruik van alcohol – vooral van bier. De alcoholindustrie is al jaar en dag een krachtige lobby die de legalisering van marihuana probeert tegen te houden. Maar met de publieke opinie die steeds meer richting legalisering draait, lijkt dit stilaan een onmogelijke opdracht.

Grote biergroepen kunnen dus het slachtoffer worden van marihuana … of ze kunnen zich naast de grote sigarettenmerken gaan mengen onder de overnemers. Maar onder de huidige omstandigheden lijkt verkoop alcohol en koop marihuana een goede deal te zijn voor de komende 10 jaar.

Bron: ValueWalk

De legale marihuana sector is een miljardensector die de meeste beleggers nog moeten ontdekken

Bedrijven in deze sector groeien als kool. De industrie legaliseert in snel tempo. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer deze aandelen op de radar van grote beleggers verschijnen.

Wij geloven dat deze aandelen een gigantisch potentieel hebben. Geen valkuilen of cowboy-aandelen, maar gedegen en diepgravend onderzoek vind je in onze Marihuana Special, inclusief de 5 beste aandelen in deze nieuwe miljardensector.

Ontdek HIER het ultieme Marihuana Rapport voor beleggers …