belasting

De beleggers reageerden aanvankelijk geschokt toen in november bekend werd dat Donald Trump de nieuwe president van de VS zou gaan worden. In die beruchte nacht drukten de beleggers massaal op de ‘sell’ knop. Gedurende de dag trok de rook echter op en steeds meer beleggers begonnen de positieve Trump-factoren in te zien.

Inmiddels heeft Trump een ware beursrally in gang weten te zetten en deze stijgende trend is op dit moment beter bekend als de ‘Trump-Rally’. Met name zijn plan om de vennootschapsbelasting te verlagen, wist te zorgen voor een euforische stemming op Wall Street. Als gevolg daarvan wist de Dow Jones index zelfs de grens van 20.000 punten te slechten.

Amerikaanse belastingverlaging zorgt voor een stijging van de winst per aandeel

belastingverlaging-pe

Vandaag de dag waarschuwen steeds meer analisten voor de hoge waarderingen waarmee we te maken hebben. De koers-winstverhouding van het gemiddelde beursgenoteerde bedrijf binnen de S&P 500 index bedraagt op dit moment meer dan 20.

Voor de beleggers is het te hopen dat de beoogde belastingverlaging er daadwerkelijk gaat komen. Deze belastingverlaging zal immers leiden tot een stijging van de winst per aandeel en daarmee kunnen de hoge waarderingen wat gereduceerd worden.