De aandelenmarkten laten sterkte zien tot 7 juni en zullen vervolgens verzwakken tot eind juni.

aandelen timing handelssysteem

Deze opzienbarend precieze voorspelling komt van het aandelenmarkt-timingssysteem. Dit systeem heeft volgens het invloedrijke Hulbert Financial Digest het beste resultaat geboekt van alle geteste systemen over de afgelopen 30 jaar.

Het handelssysteem kan bijna niet simpeler: er wordt alleen gekeken naar de kalender. Het draait om het benutten van sterkte rondom het aanbreken van de maand en vóór beurs-vakantiedagen. Echter schuilt er een addertje onder het gras, mogelijk een hele grote. Ondanks dat het systeem over de lange-termijn solide prestaties heeft laten zien, zijn de resultaten het afgelopen decennium teruggelopen. beleggen in aandelen met de kalender

Hoe werkt het systeem?

Dit op de kalender gebaseerde handelssysteem is gecreëerd door Norman Fosback in de vroege jaren 1970. In deze periode was Fosback voorzitter van het Instituut voor Econometrisch Onderzoek. Zelf verklaarde hij dit systeem één van de beste korte-termijnindicatoren die hij ooit is tegengekomen.

Het systeem schrijft voor om 100% in aandelen te beleggen bij het aanbreken van een nieuwe kalendermaand en voor beurs-vakantiedagen. De overige dagen gaat men terug naar cash.

Volgens berekeningen heeft dit ongelofelijk simpele systeem, over de afgelopen 30 jaar, slechts 0,03 procent ondergepresteerd ten opzichte van buy-and-hold strategieën – terwijl men maar een derde van de tijd in de markt zit. Als gevolg geeft dit systeem de belegger meer rust.

Waarom werkt het systeem?

Minder blootstelling aan aandelen betekent simpelweg minder risico. Om deze reden scoort Fosback’s seizoensgebonden handelssysteem zo sterk op een risico-gewogen schaal, ten opzichte van de andere timingssystemen die zijn onderzocht door Hulbert Financial Digest. Er zijn meerdere theorieën over waarom het systeem werkt. Mogelijk dat korte-termijntraders liever hun shortposities afdekken in de handelsdagen vóór een driedaags weekend. Een andere theorie is dat pensioensbijdragen meestal hun weg naar de markten vinden rond het begin van de maand. Volgens de efficiënte markthypothese is het onmogelijk om consequent de markten te verslaan. Deze theorie verklaart waarom succesvolle strategieën aan effectiviteit inboeten zodra voldoende beleggers er bekend mee zijn en ernaar handelen. Dit zou met Fosback’s timingssysteem zeker het geval kunnen zijn, gezien de genoten populariteit in jaren 1970, 1980, 1990.

Hoe beleggen in aandelen?

Toch maakt een decennium aan achterblijvende prestaties dit systeem niet waardeloos. Het systeem heeft in haar hoogtijdagen consequent de markt weten te verslaan over een lange periode. Er is voldoende significant statistisch bewijs geleverd dat het systeem haar succes niet dankt aan schier geluk. Het zou bijvoorbeeld niet gegrond zijn om Warren Buffett te diskwalificeren omdat zijn Berkshire Hathaway de afgelopen vijf jaar niet is bijgebleven met de brede markt.

Hoe handelen?

Als je Fosback’s handelssysteem het voordeel van de twijfel geeft, is het verstandig om te wachten tot aan het eind van de eerste week van juni, voordat je verkoopkandidaten van de hand doet. Vervolgens doe je er goed aan om pas eind juni jouw nieuwe koopkansen in te slaan.

De legale marihuana sector is een miljardensector die de meeste beleggers nog moeten ontdekken

Bedrijven in deze sector groeien als kool. De industrie legaliseert in snel tempo. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer deze aandelen op de radar van grote beleggers verschijnen.

Wij geloven dat deze aandelen een gigantisch potentieel hebben. Geen valkuilen of cowboy-aandelen, maar gedegen en diepgravend onderzoek vind je in onze Marihuana Special, inclusief de 5 beste aandelen in deze nieuwe miljardensector.

Ontdek HIER het ultieme Marihuana Rapport voor beleggers …