Nike schoenen

Op het gebied van sportkleding hebben we het met name vaak over twee grote rivalen; namelijk Adidas en Nike. Ook Puma en Under Armour proberen aan te haken bij Adidas en Nike. Op de beursvloer wist met name Adidas de afgelopen maanden goede zaken te doen. Nike en Under Armour daarentegen hebben flinke tikken van de beer moeten incasseren.

Met name Nike wist de afgelopen week negatief in het nieuws te komen. Uit de definitieve cijfers over het derde kwartaal van 2016 bleek namelijk dat de omzet van Nike weliswaar wist te stijgen, maar dat deze omzetstijging uiteindelijk lager bleek te zijn dan de verwachtingen van de analisten. Daarnaast bleek uit een onderzoek over de sportsector, dat Adidas en Under Armour de laatste kwartalen meer marktaandeel van Nike wisten af te pakken.

De beroerde prestatie van twee grote sportmerken in beeld gebracht

nike-adidas-underarmour

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van StockTwits, is te zien dat er sprake is van duidelijke verschillen tussen Adidas, Nike en Under Armour. Zo staat het aandeel Nike ten opzichte van een jaar geleden 15% lager, terwijl Under Armour het nog beroerder weet te doen met een jaardaling van bijna 57%.

Waar verliezers zijn, zijn echter ook altijd winnaars. En de absolute winnaar binnen de sportsector is toch wel Adidas. Het Duitse aandeel staat vandaag de dag ongeveer 70% hoger dan een jaar geleden het geval was.