(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersten dinsdag af op bescheiden winst, herstellend na de selloff van technologie-aandelen maandag, zonder zich veel aan te trekken van Fed-voorzitter Janet Yellen, die waarschuwde voor een te langzame verhoging van de rente. 

De toonaangevende S&P 500 index noteerde een half uur voor het sluiten van de beurzen 0,15 procent hoger op 2.500,44 punten, de Dow Jones index won 0,07 procent en de Nasdaq noteerde 0,34 procent hoger. 

In een toespraak zei Yellen dat er een risico is dat de arbeidsmarkt oververhit raakt als de rente te langzaam wordt verhoogd, wat op termijn tot een inflatieprobleem kan leiden.

De technologiesector won terrein na de verliezen van maandag. Sommige analisten suggereerden dat de recente zwakte en rotatie naar cyclische sectoren in de S&P500 waarschijnlijk de aandelenbeurzen op korte termijn verder zal opstuwen.

“We verwachten dat de consolidatiefase de opwaartse trend in de komende dagen zal verversen, en zouden een optimistische neiging houden gezien de voorafgaande uitbraken. Belangrijk is dat dat de Russel 2000-index van kleinere bedrijven op het punt staat uit te breken, ten teken dat de markt breder aan het worden is”, zei technisch analist Katie Stockton van BTIG.

De markt reageerde matig op economische cijfers over de huizenmarkt en het consumentenvertrouwen. De huizenprijzen stegen sneller in juli dan in juni, volgens de index van S&P en Case Shiller, terwijl de verkoop van nieuwe huizen vorige maand sterk daalde. Het consumentenvertrouwen zakte in augustus iets, deels door de orkanen Irma en Harvey.

Beleggers hadden oog voor de valutamarkten, waar de dollarindex van ICE dinsdag 0,35 procent steeg, voortbordurend op de winst van maandag.

De euro/dollar noteerde op 1,1797. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1786 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1848 op de borden.  

Olie noteerde dinsdag in het rood, en gaf daarmee een deel op van de forse winst die maandag werd geboekt, na een dreigement van Turkije om de Koerdische olieaanvoer uit Irak af te snijden. Een november-future West Texas Intermediate daalde 0,5 procent tot 51,94 dollar, terwijl een december-future Brent 0,8 procent goedkoper werd op 57,95 dollar.  

Bedrijfsnieuws

Red Hat stond 4,7 procent hoger. Het softwarebedrijf boekte maandagavond meevallende cijfers.

Darden Restaurants, het moederbedrijf van Olive Garden, verloor 6 procent. Het bedrijf voldeed aan de winstverwachtingen maar de omzetgroei, exclusief de bijdrage van nieuw geopende winkels, viel tegen.

Cruisegigant Carnival won 3,3 procent na kwartaalcijfers. De impact van de recente orkanen op de Carabische cruises lijkt beperkt en het bedrijf wist zijn ticketprijzen met 5 procent te verhogen.

Equifax verloor 0,2 procent op het bericht dat topman Richard Smith na twaalf jaar terugtreedt, nadat het bedrijf moest melden dat de kredietgegevens van de meeste Amerikanen zijn buitgemaakt door hackers.

Genius Brands won 9 procent na een deal met Amazon.com voor een nieuw streaming-kanaal voor kinderprogramma’s.

Internetgigant Amazon.com, met een marktwaarde van 394 miljard euro, zou op een overname van de Franse supermarktketen Carrefour azen, meldde het Franse weekblad Valeurs Actuelles maandag. Analisten rekenden voor dat de beurswaarde van Carrefour slechts 13 miljard euro is, nauwelijks meer dan de 13,7 miljard dollar die Amazon eerder dit jaar betaalde voor de Amerikaanse supermarktketen Whole Foods. 

Nike zal dinsdag nabeurs de rapportage over het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar naar buiten brengen. Het aandeel Nike noteerde dinsdag 1,2 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.