war on cash europa Wie het financiële nieuws en Slim Beleggen een beetje volgt, weet ondertussen dat de overheden een aanval hebben ingezet op cash geld. Ze doen dit onder een vals voorwendsel: de criminaliteit. In feite is deze ‘war on cash’ niets meer en niets minder dan een aanval op jouw spaargeld. Tijd om er iets aan te doen. Centrale banken hebben biljoenen geprint, overheden hebben tientallen/honderden miljarden geleend, … en de meest recente poging om toch maar iets aan de economie te doen zijn negatieve rentevoeten. Beleidsmakers doen er werkelijk alles aan zodat jij toch maar die zuurverdiende euro’s gaat uitgeven. Uitgaven stimuleren is volgens de huidige economische theorie de beste manier om een economie op gang te trekken. Maar mensen zitten op hun tandvlees en dan gaat men ook nog eens het spaargeld dubbel belasten. Geen wonder dat het niet werkt. Toch zullen overheden niet rusten tot ze krijgen wat ze willen.

De war on cash deel 3

De ‘war on cash’ begon enkele jaren geleden met het beperken van cash transacties. In Italië en Frankrijk zijn cash transacties boven €1.000 reeds verboden, in Spanje boven €2.500. Rusland heeft een limiet op $10.000 en ook in de Verenigde Staten zijn cash transacties boven $10.000 de facto een criminele activiteit tot het tegendeel bewezen is. Daarna begon men met het instellen van negatieve rentevoeten. Obligatiehouders betalen al om geld te ontlenen terwijl banken geld moeten betalen om het op de rekening van enkele centrale banken te deponeren. Als deze situatie lang aanhoudt, kunnen commerciële banken niet anders dan dit doorrekenen aan hun klanten, jouw rekening dus. De volgende stap is het afschaffen van cash geld. De ECB besliste recent al het briefje van €500 af te schaffen. In de VS gaan er stemmen op om het briefje van $100 te elimineren. Hoewel stellig ontkend, is er geen reden om aan te nemen dat het hierbij zal stoppen. Zonder cash geld heeft de overheid volledige controle over het geldsysteem en kan men doen wat men wil. Momenteel is cash geld nog een van de weinige manieren om geld buiten het systeem te gebruiken. Cash geld staat dus voor privacy, cash geld kan de overheid niet opsporen, volgen en controleren.

Wat kan je doen?

Fysiek goud! Goud wordt al eeuwen gebruikt als geld, over heel de wereld. En dat zal altijd zo blijven. Fysiek goud kopen is essentieel om jezelf te beschermen. Als je 1 ding zou moeten doen in de strijd tegen de ‘war on cash’ dan is het dat je fysiek goud koopt zonder dat de overheid het weet. Maar je kan nog meer doen om je spaargeld te beschermen. Wat en hoe, lees je in ons speciaal rapport Bescherm je spaargeld tegen de war on cash. Het bevat research over de 3 grootste gevaren. En we leggen je tot in detail uit hoe je je spaargeld kan spreiden zodat de overheid er geen vat meer op heeft.