commodity Het is tot nu toe een bewogen beursjaar met grote winnaars en verliezers. Tot verbazing van velen weten de meeste commodities het dit jaar erg goed te doen. De absolute uitblinker daarbij is ijzererts met een prijsstijging dit jaar van 40%. Heel wat beleggers onder ons weten dat het de afgelopen jaren niet bepaald gemakkelijk is geweest om geld te verdienen binnen de commoditysector. Zeker de mensen die in het jaar 2011 volop ‘long’ zaten in de grondstoffensector kunnen terugkijken op zware beursjaren. Maar, de trenddraai die aan het begin van dit jaar heeft plaatsgevonden is behoorlijk indrukwekkend.

Deze commodities weten op te vallen

commodities-2016 Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Citi Research, kunnen we de grote winnaars en verliezers binnen de commoditysector zien. Daarbij voert ijzererts de lijst aan met een knappe 40% stijging. Ook zink, zilver, olie en goud vallen op in het bovenste rijtje. Allemaal commodities die de afgelopen jaren bij het grofvuil werden gezet. Waar winnaars zijn, zijn meestal ook verliezers. Ook binnen de commoditysector zien we dat terug waarbij de onderkant van de lijst wordt aangevoerd met vee, tarwe en maïs. Ondanks dat weet de commoditysector over het totaal plaatje gemeten een mooie stijging te realiseren.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!