Als 86-jarige heeft Warren Buffett veel levenservaring om gouden advies te geven aan jongeren. Op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway entertainde Buffett samen met zijn rechterhand Charlie Munger, urenlang 40.000 geïnteresseerden. Naast wat beleggingsadvies gaven ze ook carrièreadvies, vooral voor jongeren.

Volgens Buffett moet je in het begin van je carrière naar een baan zoeken die je zou aannemen, zelfs wanneer je er niet voor betaald zou worden. Wanneer je met die instelling naar de arbeidsmarkt trekt, ga je op zoek naar de job van je leven. En zo vermijd je vast te roesten in een job die je niet graag doet.

En wanneer je doet wat je graag doet, zijn de groeimogelijkheden eindeloos.

When you go out in the world, look for the job you would take if you didn’t need the money.

Werk niet voor geld om gelukkig te worden

Je moet nadenken waar je gelukkig van wordt naarmate de jaren wegtikken, zegt Buffett. Waar voel jij je goed bij? In die richting moet je blijven evolueren. Charlie Munger, 93 jaar, zei daaropvolgend dat wanneer er iets is dat je écht graag wilt doen, je niet moet wachten tot je 93e.

Dit komt overeen met wat Tim Cook, CEO van Apple, nog niet zo lang geleden heeft gezegd tegenover een groep studenten. Ook Cook raadde de studenten aan om niet voor het geld te gaan werken, daar word je namelijk niet gelukkig van. ‘Je zal nooit genoeg geld verdienen en je gaat er niet gelukkig van worden’.

Bron: CNBC