Jack Dorsey, CEO van Twitter en Square, werd voor de eerste keer miljardair in 2012. Hij houdt er enkele opmerkelijke gewoontes op na. Maar er is een bepaalde gewoonte die zo belangrijk is, dat het hem een groot deel van zijn succes bezorgde. Iedereen kan dit toepassen en het kost niets.

In zijn laatste boek ‘Tools of Titans’ gaat Tim Ferris op zoek naar de dagelijkse gewoontes en routines van zeer succesvolle mensen. Op de vraag wat de beste investering was die Jack Dorsey ooit heeft gemaakt, kreeg hij een verrassend antwoord:

‘Het is geen belegging in een technologiebedrijf, een aandeel of vastgoed, maar wel iedere dag naar het werk wandelen’, zegt Jack Dorsey. De self-made miljardair stapt iedere dag 1 uur en 15 minuten naar zijn werk. En dat heeft vele voordelen.

Tijdens zijn wandeling sluit Dorsey zich volledig af van de buitenwereld, geen e-mail, geen berichten, geen telefoon, … Hij gebruikt de tijd om naar muziek of podcasts te luisteren, na te denken of inspiratie op te doen in de straten van San Fransisco.

Vroeg opstaan en sporten is gezond

Tijdens deze wandeling kan de Twitter CEO, die enkel in 2016 eventjes niet tot de miljardairsclub behoorde toen hij 1/3 van zijn aandelen Twitter aan het personeel schonk, zijn hoofd vrij maken en onverwachte ideeën absorberen. Daarnaast is het ook goed voor zijn gezondheid.

Jack Dorsey staat iedere dag om 5 uur op. Hij begint de dag met een half uur meditatie gevolgd door een 7-minuten durende workout die hij 3 keer herhaalt. Daarna stapt hij naar zijn werk. ‘Een gezonde levensstijl maakt je creatiever en je kan meer in cohesie nadenken.’, aldus de Twitter CEO.

Twitter Square S&P 500

De routine van de dag zorgt ervoor dat Dorsey 2 beursgenoteerde bedrijven kan leiden. Als CEO van Twitter en Square heeft hij veel verantwoordelijkheden. De structuur bezorgt hem de nodige balans om de dag zo efficiënt mogelijk in te vullen.

Jack Dorsey is niet de enige CEO die ’s morgen vroeg opstaat. Tim Cook (Apple), Indra Nooyi (Pepsi) en Richard Bransan (Virgin) staan bijvoorbeeld ook iedere dag op hetzelfde vroege uur op. Zo krijgen ze meer gedaan in een dag en blijven ze de concurrentie steeds een stap voor.

Bron: CNBC