Leraar Chinees

Werk kan stressvol zijn. Men zegt dat enkel de slimme mensen de alledaagse stress kunnen verwerken om succesvol te worden. Maar misschien dat intelligentie wel eens kiest voor het pad van de minste weerstand, vooral in het soort job dat slimme mensen doen.

Volgens een onderzoek nemen we gemiddeld 70 beslissingen per dag. De ene beslissing is al gemakkelijker te nemen dan de andere. Wat wel opvalt is dat succesvolle mensen gemakkelijker en betere beslissingen nemen.

Maar de echte intelligente mensen zoeken een job die goed betaalt en waar ze zo weinig mogelijk voor moeten doen. Dit zijn volgens Business Insider de ideale jobs voor intelligente, luie mensen.

Leerkracht Engels in China

1 op 3 leerkrachten Engels in China omschrijft zichzelf als intelligent maar lui. De vraag naar Engelstalige leerkrachten in China is zo groot dat de standaard om aangenomen te worden niet zo hoog ligt. De meeste scholen voelen zich beter met iemand die een diploma heeft, maar de vraag is zo groot dat veel scholen willen liegen over het diploma en gewoon leerkrachten aannemen die Engels kunnen. Het loon ligt tot 3 keer hoger dan een Chinees die voor leerkracht studeerde en u kunt zelf kiezen hoeveel of hoe weinig u werkt.

Professioneel buitenlander

In China kunt u tegenwoordig betaald worden om een buitenlander te zijn. De enige vereist is dat u solliciteert voor de job. Sommige bedrijven in China betalen buitenlanders $1.000 per week om handen te schudden of om evenementen bij te wonen. In China gelooft men dat de aanwezigheid van een buitenlander de geloofwaardigheid van het bedrijf fors verhoogd.

Uitvinder

Luiheid zorgt voor inventiviteit. Luie mensen zijn de beste werknemers omdat ze er voor zorgen dat ze zo efficiënt mogelijk werken. Luie mensen elimineren problemen en sparen zo tijd. Veel uitvindingen komen dan ook voort uit de drang naar een gemakkelijker leven. Luiheid is niet slecht, het is een gids naar een nieuwe aanpak voor een probleem dat anderen uit de weg gaan omdat ze denken dat het te gemakkelijk is.

Computer ingenieur/software programmeur

Programmeren lijkt bijzonder ingewikkeld en tijdsintensief, maar uiteindelijk worden veel handelingen steeds herhaald. Goede programmeurs schrijven maar een paar nieuwe lijnen in hun codes. Daarnaast kunt u samenwerken met andere belangrijke mensen terwijl investeerders u veel geld betalen voor uw idee. Computer ingenieurs en software programmeurs automatiseren veel waardoor het werk steeds gemakkelijker wordt.

Goeroe

Het woord ‘goeroe’ betekent eigenlijk leraar in de spirituele vorm. Goeroes geven een bepaalde kennis door aan hun volgelingen. Er zijn meer mensen met geld dan met goede ideeën. Als u een goed idee hebt, specialiseer uzelf als goeroe en zorg voor voldoende volgelingen met geld.

Expert

Een expert verschilt niet zoveel van een goeroe. Bij een goeroe is het voornamelijk spiritueel terwijl een expert ‘specialist’ is in algemenere zaken. De beste job voor een intelligente maar luie persoon is expert in een bepaald vakgebied. U wordt betaald om uw ideeën te delen terwijl andere mensen het zware werk doen. Als expert is iets leuk en gemakkelijk terwijl een ander betaald wordt om het moeilijk uit te voeren.