Koop goud (2) Goud werd al meer dan eens in de geschiedenis afgenomen van de bevolking. Terwijl de globale economie strubbelt, bedrijfswinsten dalen, overheidsschulden exploderen en centrale banken de geldkraan wagenwijd open zetten, storten veel beleggers zich op goud ter bescherming. Maar waar is nu de veiligste plaats om dat goud te bewaren? Wie fysiek goud koopt, wil zichzelf beschermen tegen de monetaire waanzin van de hedendaagse beleidsmakers. Het is een verzekering tegen financieel onheil. Je brengt je geld als het ware buiten het financiële systeem. Maar daarbuiten heeft het wel de beste bescherming nodig. Volgens Sprott Money zijn dit landen waar het op dit moment het veiligste is om je goud te bewaren:

Canada

jakobsen_canada Canada is een land vol grondstoffen en heeft een van de meest stabiele banksystemen in de wereld. Canada wordt ook al meer dan 200 jaar niet meer aangevallen door een ander land. De vorige 2e keren dat de Verenigde Staten een poging deed, liep het slecht af voor de Amerikanen.

Zwitserland

zwitserland Wie goud zegt, denkt automatisch ook aan Zwitserland. Het land stond op de 1e plaats in de ‘Tax Justice Network’s Financial Secrecy Index’ in 2015. Het heeft een lange geschiedenis om discreet en veilig financiële activa te bewaren. En dat geldt dubbel voor goud. Weinig andere landen hebben zo’n reputatie als Zwitserland.

De Verenigde Staten

amerika De Verenigde Staten heeft een sterke reputatie als veilige haven. In tijden van oplopende financiële stress blijft de Verenigde Staten een oord van veiligheid. De VS eindigde 3e in de ‘Tax Justice Network’s Financial Secrecy Index’. Anderzijds staat de VS wel bekend om zijn confiscatie van goud tijdens de Grote Depressie en stijgt er de politieke onzekerheid. Ook viel de VS onder de legislatuur van Obama gemiddeld 1 land per jaar aan.

Overige

duitsland2 Verder identificeert het rapport ook landen als Singapore, Duitsland en de Kaaimaneilanden als veilige plaatsen om je goud te bewaren. Dubai, Australië en Hong Kong staan ook bovenaan de lijst maar kunnen in de toekomst wel onderhevig zijn aan geopolitieke risico’s.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER