(ABM FN-Dow Jones) De aankondiging van een intensivering van de samenwerking van Aalberts Industries met ASML is een positieve ontwikkeling voor de industrieel toeleverancier uit Langbroek. Dit schreef analist Dirk Verbiesen van KBC Securities vrijdag.

Teams van Aalberts en ASML gaan in 2017 samenwerken aan de ontwikkeling van verschillende machines van ASML, waaronder de nieuwe EUV-machine. De samenwerking zal volgens Aalberts een “aanzienlijke extra omzet” genereren.

Verbiesen benadrukte dat door de samenwerking de band met ASML wordt versterkt en uitgebreid, en daarmee ook de betrokkenheid bij de ontwikkeling van de veelbelovende EUV- machines van het Veldhovense bedrijf. Ondanks de “significante investering” die dit van Aalbers vereist, is de samenwerking een goed voorbeeld hoe Aalberts op autonome wijze de komende komende jaren zal groeien. Daarnaast zijn de marges in dit betreffende segment hoger dan het gemiddelde van Aalberts, aldus de analist. 

KBC Securities hanteert een Houden advies voor Aalberts Industries met een koersdoel van 30,50 euro. Het aandeel sloot donderdag op de beurs in Amsterdam op 34,64 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.