(ABM FN) Envipco heeft in het eerste kwartaal 2019 aanhoudend groei laten zien, zowel in Europa als in de Verenigde Staten. Dit stelde analist Johan van den Hooven van NIBC in een reactie op de kwartaalupdate.

De omzet van Envipco groeide met 25 procent tot 8,2 miljoen euro, met een autonome groei van 16 procent, aldus van den Hooven. De brutomarge bleef stabiel en de EBITDA daalde een beetje in vergelijking met vorig jaar, maar dat kwam ook door extra kosten die werden gemaakt in verband met geschillen over intellectuele eigendom en de ontwikkeling van nieuwe markten, meent de analist.

NIBC verwacht een verdere invoering van statiegeldsystemen in Europa, wat leidt tot extra omzetkansen voor Envipco. Dit is één van de belangrijkste redenen, samen met de solide productlijn, waarom NIBC een koopadvies op Envipco hanteert met een koersdoel van 19,50 euro.

Het aandeel Envipco koerste maandag vlak op 11,50 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties