(ABM FN-Dow Jones) De overnameprijs die Heineken vermoedelijk betaalt voor de Braziliaanse tak van Kirin lijkt aantrekkelijk, aangezien het de capaciteitsproblemen van de Amsterdamse brouwer in het Zuid-Amerikaanse land oplost. Dit stelde analist Nikolaas Faes van Bryan Garnier vrijdag, nadat Heineken bevestigde met het Japanse Kirin in gesprek te zijn.

Volgens het beurshuis zijn er geruchten dat  Heineken ruim 800 miljoen euro neer zal tellen voor de overname, hetgeen minder dan eenmaal de jaaromzet van de betreffende activiteiten is.

Naast het vlot trekken van de capaciteitsproblemen, meent Faes ook dat de overgenomen activiteiten erg complementair zijn en de omvang van de Braziliaanse operaties van Heineken verdubbelen. “Dit kan de winstgevendheid significant verbeteren”, aldus de analist, die er op wees dat Kirin een prijsvechter is in de Braziliaanse markt.

Bryn Garnier heeft een koopadvies op Heineken met een koersdoel van 83,00 euro. De koers van het aandeel steeg vrijdagochtend 0,2 procent naar 70,81 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.