Beter Bed heeft in het eerste kwartaal zoals verwacht een solide prestatie geleverd, wat grotendeels te danken was aan de Nederlandse activiteiten. Dit schreef analist Tijs Hollestelle van ING maandag in een rapport.

De vergelijkbare omzetgroei kwam in Nederland volgens de analist beter dan verwacht uit met 17,1 procent, terwijl Duitsland juist onder druk stond met een vergelijkbare omzetkrimp van 4,3 procent. In zijn totaal boekte Beter Bed een vergelijkbare omzetgroei van 4,4 procent, terwijl ING mikte op 2,7 procent.

Beter Bed benadrukte dat de positieve trend in het eerste kwartaal een vervolg krijgt in het tweede kwartaal, wat volgens Hollestelle betekent dat de Nederlandse markt “sterk blijft”, maar de Duitse activiteiten een lastige vergelijkingsbasis kennen. In de loop van de tweede jaarhelft zal de vergelijkingsbasis volgens Hollestelle evenwel vergemakkelijken.

“We denken dat het aandeel aantrekkelijk gewaardeerd is en de koers aangejaagd kan worden door een aantrekkend momentum voor de winst per aandeel en een mogelijke verrassing met het dividend”, aldus Hollestelle. 

De analist van ING verwacht dat de winst per aandeel gestuwd kan worden door het herstel van de Nederlandse markt en door maatregelen die Beter Bed treft. De stijgende operationele kasstroom en de mogelijke afname van de voorraden leiden volgens Hollestelle tot een verdere stijging van de “toch al sterke” kaspositie van Beter Bed en bieden daarmee ruimte voor een hogere pay-out ratio voor het dividend richting de 100 procent van de nettowinst.

“We geloven dat de balans hogere investeringen, meer winkelopeningen, selectieve fusies en overnames en een gezond dividend tegelijk mogelijk maken”, zo stelde Hollestelle.

ING hanteert een koopadvies met een koersdoel van 27,50 euro voor Beter Bed. Het aandeel noteerde maandag op een rood Damrak 0,1 procent hoger op 20,46 euro.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.