(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft maandag IMCD van de kooplijst gehaald en het advies verlaagd naar Houden met een koersdoel van 40,00 euro.

Analisten Mutlu Gundogan en Philip Ngotho vinden IMCD niet langer koopwaardig vanwege de zwakkere Britse pond in vergelijking tot de euro. “De onderneming doet het relatief goed, maar de eindmarkten blijven uitdagend”, aldus het analistenduo. Het aandeel IMCD wordt momenteel tegen een premie van 20 procent ten opzichte van de sector verhandeld, en dat is gerechtvaardigd, aldus de marktvorsers.

Gundogan en Ngotho merkten verder op dat overnames een belangrijk onderdeel uitmaken van de investment case rondom IMCD, maar dat het management van de distributeur van chemicaliën en voedingsstoffen al heeft laten weten dit jaar weinig activiteit op dit vlak te voorzien.

ABN AMRO verlaagde de winstverwachting per aandeel voor de periode van 2016 tot en met 2018 met 2 tot 3 procent, waardoor de taxaties van de bank grofweg in lijn liggen met de consensus berekend door Bloomberg.

Op een groen Damrak koerste het aandeel IMCD maandag een procent lager op 39,37 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.