Hoewel de bank nog grotendeels staatseigendom is, is het bestuur van ABN Amro is hongerig om de resultaten verder te verbeteren. Dat concludeerden analisten van Barclays donderdag in een rapport, een dag na de eerstekwartaalcijfers, waarbij de bank ook een strategie-update aankondigde.

Die update kan plannen bevatten om kapitaal en middelen van laagrenderende activiteiten te verschuiven naar elders om het rendement te verhogen, zeiden de marktvorsers.

De stijgende bankenbelastingen en andere wettelijke heffingen zijn inmiddels goed voor 6 procent van de kosten, wat kan leiden tot een nieuwe ronde van kostenbesparingen. 

De analisten verwachten dat de rentemarge bij ABN Amro ook de komende kwartalen overeind blijft dankzij de voortgaande herfinanciering van hypotheken die voor de crisis werden afgesloten, en aanwezige ruimte om de spaarrentes verder te verlagen.

De kredietkwaliteit blijft intussen opmerkelijk sterk, stellen de analisten, met beperkte voorzieningen in de energiesector, terwijl het herstel van het Nederlandse midden en kleinbedrijf blijft doorwerken in afnemende slechte leningen. 

Volumegroei in het leningenboek blijkt een lastige opgave, maar daardoor houdt het bedrijf wel veel contanten over. Dit verbetert de vooruitzichten voor de dividenduitkeringen op de middellange termijn, stellen de analisten van Barclays.

Zij vinden het aandeel nog steeds goedkoop en handhaven hun Overwogen advies bij een koersdoel van 24 euro.

Het aandeel ABN Amro noteerde donderdagmiddag op een groen Damrak 0,5 procent hoger op 17,58 euro. Het aandeel verloor woensdag 3 procent in reactie op de kwartaalcijfers.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Comments