(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO is gestart met het volgen van TKH Group met een koopadvies en een koersdoel van 69,25 euro.

“Wij denken dat de onderneming een versnelling hoger schakelt”, aldus de analisten.

Desinvesteringen zullen volgens de bank het bedrijf eenvoudiger te begrijpen en te managen maken, maar ook de EBITA-marge stuwen.

“Wij verwachten dat de meeste van de 7 groeiverticalen in staat zijn om een hoge autonome groei te handhaven, terwijl de EBITA-marges verbeteren en er dus een sterke vrije kasstroom is”, schreven de analisten.

ABN AMRO houdt rekening met de lancering van een aandeleninkoopprogramma ter waarde van 100 miljoen euro, terwijl TKH ook grote overnames kan blijven doen.

Omdat TKH transformeert naar een technologiebedrijf, zouden de multiples volgens ABN AMRO ook in lijn met die van sectorgenoten moeten komen op 11 tot 14 keer de verhouding tussen de ondernemingswaarde en de EBITDA.

Het aandeel TKH Group won maandag 2,6 procent op 55,20 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.