(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van Accell Group waren flink slechter dan voorzien. Dit constateerde analist John David Roeg van NIBC vrijdag.

De belangrijkste oorzaak van de tegenvaller was een lage autonome omzetgroei van slechts 1,6 procent. Vooral in Nederland en Amerika ondervond Accell tegenwind, aldus Roeg.

Verder drukten kosten voor de implementatie van de nieuwe strategie op het resultaat van de fietsenfabrikant. De nettowinst daalde met 23 procent naar 26,3 miljoen euro. Naast de hogere kosten wees Roeg ook op veel hogere belastingen, als gevolg van bet besluit om 3,8 miljoen euro af te schrijven op een belastingvordering gerelateerd aan de activiteiten in Noord-Amerika.

Tegenover deze resultaten stond wel dat de balansratio’s van Accell “een duidelijke verbetering” toonden met een daling van de nettoschuld naar 120 miljoen euro. Dit was 159 miljoen euro een jaar eerder. Hierdoor daalde de schuldratio naar 1,8, “wat kansen biedt voor overnames”.

Naast de balans was Roeg ook te spreken over de verbetering van het werkkapitaal.

Minder belangrijk noemde de analist dat Accell voor het tweede halfjaar van 2017 een stijging van de omzet op jaarbasis verwacht en een onderliggend operationeel resultaat dat rond het niveau van de tweede helft van 2016, toen dit 16 miljoen euro was, zal liggen.

NIBC heeft een koopadvies op Accell Group met een koersdoel van 32,50 euro. Vrijdag daalde het aandeel 6,4 procent naar 26,97 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.