(ABM FN-Dow Jones) De overname van Monster Worldwide zal een positief effect hebben op de winst van Randstad. Dit verwacht Deutsche Bank, nadat Randstad maandag voorbeurs de afronding van de overname van Monster Worldwide bekendmaakte.

Analisten van de bank ramen de bijdrage van Monster Worldwide aan de winst per aandeel Randstad op circa 5 procent, nog voordat rekening is gehouden met de kostenbesparingen en synergieën die met belastingen kunnen worden gehaald. Deutsche Bank gaf aan dat de effecten daarvan aanzienlijk kunnen zijn.

De analisten brachten verder in herinnering dat de koers van het aandeel Monster Worldwide sinds het derde kwartaal van 2007 met meer dan 90 procent is gedaald. Het bod van Randstad op alle uitstaande aandelen Monster Worldwide lag op 3,40 dollar.

Alle omzet die Monster Worldwide genereert, is gebaseerd op fees en komt dan ook ten goede aan de brutowinst. De marktvorsers van de bank schatten in dat de deal het operationeel resultaat van Randstad duidelijk zal verhogen.

De analisten waarschuwden echter ook dat overnames van Randstad in het verleden, zoals die van SFN Group en USG Europe, geen betekenisvolle verbetering van de groeiverwachtingen met zich mee hebben gebracht.

Het advies van Deutsche Bank voor Randstad bleef Verkopen met een koersdoel van 33,00 euro. Het aandeel noteerde maandag op een rood Damrak 0,6 procent lager op 46,93 euro.  

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.