(ABM FN-Dow Jones) Philips activeert zijn financiële ruimte met de acquisitie van het Amerikaanse Spectranetics voor 1,9 miljard euro en een tweejarig aandeleninkoopprogramma van 1,5 miljard euro en wil daarmee aandeelhouders tevreden stellen, merkten analisten van Berenberg woensdag op.

De marktvorsers van de Duitse bank stelden daarbij dat de overname goed past in de nieuwe strategie met focus op gezondheidstechnologie van het concern uit Amsterdam. Ze vroegen zich wel af of Philips voor de uitbreiding in zijn kernactiviteiten niet een te hoge prijs betaalt.

Ze constateerden verder dat de aandeleninkoop de verwatering van het aandeel als gevolg van incentive programma’s en de dividenduitkering in aandelen meer dan compenseert.

Berenberg heeft op Philips Houden als advies met een koersdoel van 32,00 euro. Op een rood Damrak noteerde het aandeel Philips 1,4 procent lager op 32,10 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.