(ABM FN-Dow Jones) Leaseplan heeft een opvallende beslissing gemaakt door de beursgang zo kort van tevoren af te blazen, hetgeen een zwak teken is. Dit stelde analist Justin Blekemolen van Lynx donderdag.

Leaseplan stelde af te zien van een beursgang in Amsterdam en Brussel, vanwege de recente marktomstandigheden. Leaseplan zou in de komende weken naar de beurs gaan. Blekemolen noemde het afstel opvallend, zeker nu dit al de tweede keer is dat de beursgang niet doorgaat.

Eerder dit jaar zag het autoleasebedrijf al af van een beursgang, vanwege interne ontwikkelingen, aldus de analist van Lynx.

“Het is een zwak teken dat Leaseplan afziet van de beursgang, na slechts een paar dagen van koersverliezen op de mondiale beurzen”, zo stelde Blekemolen. De analist vermoedt dat er misschien meer aan de hand is.

“Leaseplan heeft recent flink moeten afschrijven in Turkije, vanwege economische tegenwind. Het kan zijn dat de interesse in het bedrijf flink is afgenomen, na openen van de boeken. Maar dat is speculatie”, aldus Blekemolen.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties