(ABM FN-Dow Jones) De doelstellingen en vooruitzichten die Ahold Delhaize woensdag voorafgaand aan zijn beleggersdag heeft gepresenteerd zijn logisch en bevatten geen verrassingen. Dit concludeerde analist Gerard Rijk van NIBC. 

Rijk stelde dat het fusiebedrijf niets meer of minder is dan anderhalf keer het oude Ahold, wat ook overeenkomt met de relatieve omvang van de twee supermarktconcerns.

Volgens Ahold Delhaize liggen de integratie en kostenbesparingen op koers, moet de online-omzet verdubbelen tot 2020, komt de vrije kasstroom in 2017 uit op 1,6 miljard euro en zal er komend jaar een aandeleninkoopprogramma van start gaan met een waarde van 1 miljard euro. 

“Het bedrijf is aantrekkelijk [gewaardeerd] gelet op de vrije kasstroom en het dividendrendement”, meende de analist, toevoegend desondanks vanwege de weinig verrassende uitkomsten een een neutrale marktreactie te voorzien omdat beleggers juist meevallers verwachten van defensieve aandelen. 

NIBC hanteert een Neutraal advies voor Ahold Delhaize met een koersdoel van 22,00 euro. Het aandeel noteerde woensdag op een groene beurs 1,4 procent hoger op 18,92 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.