(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in het vierde kwartaal de winst en omzet zien dalen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, maar over heel 2016 presteerde de luchtvaartgroep juist beter dan in 2015. Dit blijkt uit een consensus van negentien analisten die de luchtvaartgroep volgen, zoals gepubliceerd op de website van de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep.

De omzet van Air France-KLM kwam het afgelopen kwartaal volgens de consensus uit op 6.022 miljoen euro, iets minder dan de 6.346 miljoen euro een jaar eerder.

Ook de operationele winst zal volgens de analisten in de afgelopen verslagperiode lager zijn dan vorig jaar. De marktvorsers gaan voor het vierde kwartaal gemiddeld uit van operationele winst van 37 miljoen euro, terwijl in dezelfde periode een jaar eerder nog een operationele winst van 150 miljoen euro in de boeken werd gezet. 

Onder de streep restte volgens de analisten een nettowinst van 16 miljoen euro, minder dan de 23 miljoen euro uit dezelfde periode vorig jaar. 

Voor heel 2016 verwachten de marktvorsers een omzet van 24.789 miljoen euro op een operationele winst van 998 miljoen euro en een nettowinst van 415 miljoen euro. Air France-KLM realiseerde in 2015 nog een omzet van 26.059 miljoen euro, een operationele winst van 816 miljoen euro en een nettowinst van 220 miljoen euro. 

Analist Ruxandra Haradau-Doser van Kepler Cheuvreux, dat een Houden advies heeft op Air France-KLM, verwacht solide resultaten over heel 2016 van Air France-KLM, maar is wel iets terughoudender dan de consensus over het lopende jaar. Haradau-Doser verwacht dat de luchtvaartgroep bij publicatie van de jaarcijfers onverminderd uit zal gaan van 5,1 miljard dollar aan brandstofkosten voor het lopende jaar.

“Een verleden van zwakke winstgevendheid duidt erop dat de luchtvaartgroep kwetsbaar is voor de stijgende brandstofprijzen”, zo merkten analisten van Davy al eerder op. De analisten verwachten verder een neerwaartse druk op de omzet, waarbij ook negatieve wisselkoersen Air France-KLM niet in de kaart zullen spelen. Davy heeft een Underperform advies op Air France-KLM.

Het aandeel Air France-KLM noteerde woensdag vlak op 5,42 euro. De luchtvaartmaatschappij publiceert donderdag voor opening van de beurs de kwartaalcijfers.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.